HOKA και Compressport για την Άντζυ Τερζή στον “Δρόμο προς το Σπάρταθλο”!

By 06 Αυγ 2014

Όταν παρακολούθησα πέρσι το Σπάρταθλο από κοντά, πέραν του να δω την διαδρομή, το είχα κάνει για να δω από κοντά τους αθλητές. Πως συμπεριφέρονται, τι φορούν, τι τροφοδοσία έχουν και ότι άλλο θα μπορούσε ίσως να μου δώσει ιδέες για τη δική μου προσπάθεια.  Από την αρχή με απασχόλησε το θέμα των παπουτσιών, μιας και η ποικιλία που είχα δει στους αθλητές ήταν μεγάλη.

 

Πολλές ήταν  και οι συμβουλές από αθλητές  που είχαν ήδη τρέξει το Σπάρταθλο. Συνήθως χρειάζονταν περίπου 2-3 ζευγάρια. Κάποιοι προτιμούν να βάζουν ελαφρύ παπούτσι στην αρχή για να μην «βαραίνουν» τα πόδια τους στα πρώτα πιο γρήγορα χιλιόμετρα και στη συνέχεια να φορέσουν ένα πιο ultra. Κάποιοι αντίθετα ήθελαν από την αρχή το βαρύ παπούτσι,  για να φορέσουν το πιο ελαφρύ αργότερα όταν τα πόδια θα ήταν βαριά. Οι περισσότεροι ξεκινούσαν με το νούμερό τους και στη συνέχεια φορούσαν μεγαλύτερο νούμερο. Γενικώς  ένα μπέρδεμα με τα παπούτσια.

 

 

 

Παρότι είχα διαβάσει στο Advendure το review για μοντέλα HOKA του 2012 (Stinson & Mafate II), δεν είχα δει αθλητές να τα φορούν. Στο Σπάρταθλο όμως πέρσι μου έκανε εντύπωση ο αριθμός των ξένων αθλητών που τα φορούσαν! Η αλήθεια είναι πως με τόσες συμβουλές, φέτος με προβλημάτισε το τι παπούτσια να φορέσω. Και όταν εξάντλησα αυτά που είχα με τα χιλιόμετρα και ήρθε η ώρα να αποφασίσω τι θα πρέπει τελικά να φορέσω, προθυμοποιήθηκε ο Λεονάρδος Γουλανδρής με τη New Life να μου λύσει τα χέρια στο θέμα αυτό.

 

Κυριακή παρέλαβα τη χορηγία των  HΟΚΑ OΝΕ ΟΝΕ Bondi 3, Δευτέρα  τα φόρεσα κατευθείαν σε προπόνηση 52 χιλιομέτρων στη διαδρομή του αγώνα. Από τη στιγμή που τα φόρεσα ένιωσα σαν να κούμπωσαν στο πόδι μου, κι έτσι δεν φοβήθηκα να τα φορέσω σε μία τόσο μεγάλη προπόνηση δίχως να τα στρώσω. Ήταν στρωμένα από μόνα τους. Τόσο το ελαφρύ τους βάρος όσο και το μαλακό τους πάτημα έκαναν τα πόδια μου να νιώθουν άνετα και προφυλαγμένα σε όλες τις κλίσεις της διαδρομής. Δεν είχα την παραμικρή ενόχληση ούτε κατά τη διάρκεια της προπόνησης, αλλά και ούτε την επόμενη μέρα.

 

 

Η χορηγία των παπουτσιών συμπληρώθηκε με κάλτσες της Compressport FLUO 3D Pro Racing,  τις οποίες επίσης φόρεσα ήδη. Τα 3D grips διατηρούν τα πόδια δροσερά όταν είναι ιδρωμένα και ζεστά όταν το περιβάλλον είναι ψυχρό.

 

Έτσι το θέμα του παπουτσιού έπαψε να με απασχολεί, καθώς είμαι πεπεισμένη πως τα HOKA είναι ιδανικά για τη διαδρομή του Σπαρτάθλου. 

 

Ευχαριστώ πολύ την τόσο γενναιόδωρη χορηγία του Λεονάρδου Γουλανδρή και της New Life και το ενδιαφέρον  τους να με στηρίξουν στον Δρόμο για τη Σπάρτη.

Άντζυ Τερζή

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ