Αρχική>FORUM>Συνέδριο ΑΠΘ για νέες Θεραπείες Αθλητικών Κακώσεων
Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα Χρήστη Κωδικός: Να με θυμάσαι

Συνέδριο ΑΠΘ για νέες Θεραπείες Αθλητικών Κακώσεων
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
  • Σελίδα:
  • 1

ΘΕΜΑ: Συνέδριο ΑΠΘ για νέες Θεραπείες Αθλητικών Κακώσεων

Συνέδριο ΑΠΘ για νέες Θεραπείες Αθλητικών Κακώσεων 14/03/2018 10:16 #15579

  • stibens1967
  • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
  • Platinum Boarder
  • Δημοσιεύσεις: 1921
Θα ανακοινωθούν νέες θεραπείες που θα εφαρμοστούν στην Ελλάδα για τις αθλητικές κακώσεις αλλά και για την αποκατάσταση των βλαβών του χόνδρου.
Τα νέα δεδομένα της Αθλητιατρικής Επιστήμης παγκοσμίως θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου της Αθλητιατρικής Εταιρείας Ελλάδος που θα πραγματοποιηθεί από τις 16 έως και τις 18 Μαρτίου 2018, στο ξενοδοχείο «Porto Palace» και τελεί υπό την αιγίδα της Κοσμητείας της Σχολής Επιστημών Υγείας και του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ.

Στο Συνέδριο θα ανακοινωθούν νέες θεραπείες που θα εφαρμοστούν στην Ελλάδα για τις αθλητικές κακώσεις αλλά και για την αποκατάσταση των βλαβών του χόνδρου. Επίσης, θα παρουσιαστούν αποτελέσματα ερευνών για τα συμπληρώματα διατροφής, τα ισοτονικά και ενεργειακά ποτά και τις επιπτώσεις τους στην υγεία των δοντιών.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, ορισμένες από τις έρευνες που θα παρουσιαστούν στο Συνέδριο είναι: Ο ρόλος της σωματικής άσκησης στον καρκίνο, Η παρακολούθηση της προπονητικής επιβάρυνσης σε Έλληνες ποδοσφαιριστές υψηλού επιπέδου, Επίδραση της αερόβιας άσκησης σε ηλικιωμένες γυναίκες, Μύθοι και αλήθειες για τα αναβολικά στεροειδή στην αθλητική απόδοση, Η κατάθλιψη στους αθλητές, Η ιατρική περίθαλψη αθλητών και η αθλητιατρική ειδικότητα στην Ελλάδα, «Τρίτο Φύλο» και Ολυμπιακοί Αγώνες, Πώς να κάνετε το παιδί σας πρωταθλητή, Το σεξ πριν το αγώνα, καθώς και Προαγωνιστικός έλεγχος των ΑΜΕΑ.

Το Συνέδριο αυτό απευθύνεται σε ιατρούς και μέλη άλλων κλάδων σχετικών με το αντικείμενο της Αθλητιατρικής, όπως απόφοιτοι του Tμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, φυσικοθεραπευτές, προπονητές, γυμναστές και φοιτητές.

«Στόχος του Συνεδρίου είναι, μεταξύ άλλων, να αναδείξει την αναγκαιότητα αναγνώρισης της Αθλητιατρικής Ειδικότητας, ως Ιατρικής Ειδικότητας στην Ελλάδα» αναφέρει ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Ορθοπαιδικός Χειρουργός, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αθλητιατρικής Συνομοσπονδίας και μέλος του ΔΣ της Παγκόσμιας (FIMS), Διευθυντής Εργαστηρίου Ανατομίας & Χειρουργικής Ανατομίας ΑΠΘ, Kωνσταντίνος Νάτσης.

Ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Αθλητιατρικής Συνομοσπονδίας (FIMS), όπου συμμετέχουν 115 χώρες, Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Ρώμης Fabio Pigozzi θα πραγματοποιήσει διάλεξη, την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018 και ώρα 19.40, με θέμα τη συνταγογράφηση της άσκησης που πλέον θα γίνεται για όλες τις παθήσεις.

Αμέσως μετά και ώρα 20.00, θα πραγματοποιηθεί η Επίσημη Τελετή Έναρξης του Συνεδρίου, όπου θα παρουσιαστεί η κύρια ομιλία, με θέμα «Η ειδικότητα της Αθλητιατρικής στην Ευρώπη και στην Ελλάδα» από τον Α’ Αντιπρόεδρο Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Στέλιο Αγγελούδη.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα βραβευθούν η πρώτη και η δεύτερη καλύτερη προφορική ανακοίνωση.

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Οι περιλήψεις των εργασιών που θα παρουσιαστούν στο Συνέδριο θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Αθλητιατρικής Εταιρείας Ελλάδος: www.sportsmedicinegreece.com

Δείτε το πρόγραμμα εδώ
voria.gr/elfinder/Programma.pdf

voria.gr/article/sinedrio-tou-apth-gia-tis-nees-therapies-gia-athlitikes-kakosis?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook
Ο μικρός και μίζερος άνθρωπος δεν προσπαθεί να ψηλώσει για να φτάσει τους άλλους, αλλά προσπαθεί να μειώσει τους άλλους
  • Σελίδα:
  • 1
Χρόνος για την δημιουργία της σελίδας: 0.18 δευτερόλεπτα
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αγωνιστική δράση σε Τζουμέρκα, Όρλιακα, Νάξο …

Αγωνιστική δράση σε Τζουμέρκα, Όρλιακα, Νάξο και Οίτη

Καθώς μπαίνουμε ολοένα και περισσότερο στην ανοιξιάτικη αγωνιστική σεζόν ορεινού τρεξίματος η οποία εξ’ ορισμού περιλαμβάνει την κορύφωση της αγωνιστικής δράσης, τόσο αυξ...

Advendure © 2001-2018

Είσοδος or Εγγραφή

Εγγραφή

User Registration