Scarpa Vapor V, ένα από τα καλύτερα «all arounder» αναρριχητικά παπούτσια

Ένα υψηλής ποιότητας και αισθητικής παπούτσι αναρρίχησης έρχεται από την Scarpa για να αμφισβητήσει για τα καλά την κυριαρχία των κύριων ανταγωνιστών της στην κατηγορία «all around» και για να αποδείξει ότι η άνεση μπορεί να συμβαδίσει με την εξαιρετική απόδοση. Είναι αλήθεια ότι υπήρξα πάντοτε καχύποπτος με τα προϊόντα της ιστορικής αυτής (από το 1938) Ιταλικής φίρμας παπουτσιών ορειβασίας και αναρρίχησης. Η αιτία είναι μάλλον η φόρμα κάποιων παλαιότερων μοντέλων, που δεν μπόρεσαν με τίποτα να σταθούν στα ..κατά τα άλλα βολικά πόδια μου, όπως επίσης και το ότι είμαι πιστός οπαδός των αναρριχητικών της La Sportiva. Έτσι, το να δοκιμάσω και να γράψω για το VAPOR V ήταν από την αρχή  μια πρόκληση, αλλά όπως θα δείτε εξελίχθηκε σε μια ευχάριστη έκπληξη. Ένας πρώτος λόγος γι’ αυτό ίσως να είναι ότι ο επανασχεδιασμός του μοντέλου οφείλεται στον θρυλικό αναρριχητή των Δολομιτών  Heinz Mariacher που σχεδιάζει μοντέλα πάνω από 30 χρόνια και ο οποίος έθεσε σαν στόχο τη δημιουργία ενός performance παπουτσιού που να προσφέρει «άμεση άνεση». Ένας δεύτερος λόγος, είναι η πρώτη αίσθηση τους στα πόδια μου. Αυτή για όλα τα μοντέλα παπουτσιών αναρρίχησης  που έχω προβάρει σήμαινε πάντα ..αφόρητος πόνος, κάτι που όμως δε συνέβη ποτέ με το Vapor V.

 

Τα  Τεχνικά χαρακτηριστικά



Σχεδιασμός: η φόρμα που παπουτσιού είναι κυρτή και ασύμμετρη curved ενώ η μύτη του έχει μια μέτρια κύρτωση που του προσφέρει κάποιο πλεονέκτημα στην αρνητική κλίση.  Το πάνω μέρος του παπουτσιού ντύνεται με δέρμα σουέτ 1,8 mm κατά το μεγαλύτερο μέρος για περισσότερη άνεση και δερματίνη χωρίς ραφές στην περιοχή των δαχτύλων για να κρατηθεί στη χρήση η φόρμα του παπουτσιού σ’ αυτό το κρίσιμο σημείο. Πλαισιώνεται από μια μαλακή αφρώδης γλώσσα με μικροπόρους για καλύτερη διαπνοή και δυο μεγάλα βέλκρο για γρήγορο και αποτελεσματικό δέσιμο. Στο μπροστινό πάνω μέρος υπάρχει ένα κομμάτι  λάστιχο που βολεύει στην indoor κυρίως χρήση.  


Μεγάλη γλώσσα και 2 Velcro που δένουν ικανοποιητικά  από χαμηλά το παπούτσι και ένα κομμάτι λάστιχο στο πάνω μέρος.


Εσωτερική σόλα: η μεσόσολα Flexan 1.0mm καλύπτει όλη την πατούσα διαχέοντας τη δύναμη σε όλο το μήκος του ποδιού. Μέτριας σκληρότητας για να προσφέρει μια  καλή αίσθηση του πατήματος.  


Active Randing System: και αυτό το μοντέλο φέρει το σύστημα ενεργητικής υποστήριξης  για το οποίο περηφανεύεται δικαίως η Scarpa. Το Active Randing αποτελεί ιδέα του Mariacher που αξίζει να γράψουμε κάτι παραπάνω. Αυτό λοιπόν, περιλαμβάνει λωρίδες λάστιχου που τυλίγουν το παπούτσι  σε διάφορους σχηματισμούς ανάλογα με το είδος της αναρρίχησης, για να υποστηρίξουν το πόδι στις κρίσιμες κινήσεις.  Οι λωρίδες τοποθετούνται τεντωμένες και με την ελαστικότητα τους εμπλέκονται δυναμικά στην κίνηση του ποδιού αποθηκεύοντας και απελευθερώνοντας ενέργεια σαν την πόρτα του αχυρώνα που κλείνει αυτόματα με το λάστιχο επιστροφής.. όπως με γλαφυρότητα περιγράφει ο εμπνευστής. Το σύστημα είναι αρκετά εμφανές στο Vapor V  που έχει μια φόρμα σαν να υπάρχει ήδη πόδι μέσα.   Ο Mariacher και οι συνεργάτες του έχουν αναπτύξει τρία μοντέλα active randing: το X-tension  που τυλίγει τα δάχτυλα και τις πλευρές της φτέρνας και μαζεύει τη μέγιστη δύναμη και αίσθηση κάτω από το μεγάλο δάχτυλο κυρίως για τα πιο αθλητικά μοντέλα, το V-tension  παραλλαγή του προηγουμένου που προσφέρει μεγαλύτερη υποστήριξη στα δάχτυλα και συνήθως χρησιμοποιείται σε μοντέλα  που είναι σχεδιασμένα για πολύωρες αναρριχήσεις σε μεγάλες διαδρομές και το Bi-Tension  το οποίο  πάει κάτω από τα δάχτυλα και τραβιέται πίσω μέσω της καμάρας προσφέροντας  μεγάλη ελαστικότητα με διακριτική στιβαρότητα καθώς κρατά το σύνολο σφικτά αλλά όχι ασφυκτικά δεμένο στο πόδι. Το bi tension active randing system  είναι αυτό που χρησιμοποιείται στο Vapor V και όπως λέει ο κατασκευαστής τραβά την πίεση από τα δάχτυλα περιορίζοντας από την μια το επίπονο στρίμωγμα τους στη μύτη του παπουτσιού και από την άλλη τη χρήση λάστιχου, έτσι το παπούτσι είναι πιο ελαφρύ και προσφέρει καλύτερη αίσθηση πατήματος.


Σόλα: το Vapor V φοράει την  XS Edge 3,5 mm της VIBRAM, που έχει και  το Katana της La Sportiva,  το κύριο ανταγωνιστικό του δηλαδή μοντέλο. Η σόλα αυτή προσφέρει εξαιρετικό πάτημα ακμής, edging (μέχρι τους 26ο C όπως λένε οι κακές γλώσσες) και είναι κάπως πιο  σκληρή για περισσότερη υποστήριξη και πιο αργή φθορά. Προτιμάται συνήθως σε μοντέλα για δύσκολες διαδρομές πολλών σχοινιών, σε αντίθεση με την πιο μαλακή XS Grip της ίδιας εταιρείας που προσφέρει καλύτερη πρόσφυση, περισσότερες τριβές και γι’ αυτό χρησιμοποιείται στα πιο αγωνιστικά μοντέλα, αυτή μοιάζει πολύ με  την Μi6 της Five Ten για όποιον ενδιαφέρεται. Στο Vapor V η σόλα καλύπτει τη μισή πατούσα, ενώ για την φτέρνα το λάστιχο έχει ραβδώσεις για να στηρίζει στο kneehooking.  

 

Vapor V στην πράξη

 

Η Δοκιμή

Καμιά φορά η θεωρία απέχει κάπως από την πράξη. Για το Vapor V όμως δεν έχει έτσι το πράγμα. Έχοντας το ήδη πάνω από ενάμιση μήνα στα πόδια μου και δοκιμάζοντας την απόδοση του σε διαφορετικά πεδία της Αττικής η εντύπωση είναι ότι αποτελεί ένα από τα πιο τίμια μοντέλα αναρριχητικού που έχω φορέσει ποτέ. Όπως ήδη έγραψα η πρώτη αίσθηση ήταν αποκαλυπτική για την άνεση του. Αυτό ίσως και να οφείλεται στο γεγονός ότι διάλεξα νούμερο κάπως μεγαλύτερο 41 EU  (φοράω κανονικά 42,5 EU) με τη σκέψη να το χρησιμοποιήσω και σε μεγάλες διαδρομές. Τις πρώτες 2-3 φορές ένοιωσα την πίεση της στενής του γενικά φόρμας στο μετατάρσιο, η οποία χαλάρωσε σχετικά γρήγορα. Αυτό είναι ένα σημείο που θα πρέπει να προσεχθεί στην αγορά, ιδιαίτερα γι’ αυτούς που έχουν συνηθίσει μοντέλα με πιο φαρδιά φόρμα όπως το Katana που προανέφερα και αν για τα La Sportiva που φοράω συνήθως η επιλογή ιδανικού νούμερου για μένα είναι γύρω στο 39 EU για το Vapor V το ιδανικό θα ήταν νομίζω το 40,5 EU. Στο γυναικείο μοντέλο η φόρμα είναι ακόμη πιο στενή.

 

Τα Vapor V σε γυναικείο και αντρικό μοντέλο

 

Ένα δεύτερο σημείο που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις ήταν φυσικά οι καλές του τριβές. Όπως χαρακτηριστικά είπε ένας φίλος που το χρησιμοποιεί λίγο περισσότερο καιρό, το παπούτσι «κολλάει» στον βράχο. Η απόδοση του ιδιαιτέρα στις μικρές προεξοχές είναι εξαιρετική, γι’ αυτό άλλωστε προβάλλεται σαν παπούτσι edging. Αυτό όμως που πραγματικά με ενθουσίασε ήταν η αίσθηση του πατήματος που σου δίνει η μέτριας σκληρότητας μεσοσόλα του. Για όποιον θέλει να νοιώθει λίγο αυτό που πατάει το μοντέλο αυτό δεν πρόκειται να τον απογοητεύσει.  

 

Το Vapor V είναι κατεξοχήν παπούτσι edging

 

Η ελαφρά κύρτωση της φόρμας του αν και υπολείπεται άλλων πιο επιθετικών μοντέλων, σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί άνετα και στην αρνητική κλίση και μάλιστα κάποιοι το θεωρούν σαν το ιδανικό μοντέλο για τον μέτριο αναρριχητή που θέλει να αρχίσει να μπαίνει σε πιο δύσκολες διαδρομές. Ενώ, το κομμάτι λάστιχο στο επάνω μέρος του παπουτσιού του δίνει ένα επιπλέον χαρακτηριστικό για χρήση σε τεχνητή πίστα.

 

Ένα άλλο στοιχείο που μου άρεσε στο Vapor V είναι τα μεγάλα Velcro που έχει για δέσιμο. Ιδιαίτερα αυτό που είναι πιο κοντά στη μύτη του παπουτσιού δένει από χαμηλά, πράγμα που προσφέρει μεγαλύτερη σταθερότητα. Να σημειωθεί, ότι το χαλαρό  δέσιμο αυξάνει την άνεση μειώνοντας την πλευρική πίεση στο πόδι, αλλά στερεί ακρίβεια, ενώ κενά ανάμεσα σε παπούτσι και πόδι απελευθερώνουν αέρα με κάπως ..δυσάρεστο ήχο σε κάθε βήμα! Τα προβλήματα αυτά πάντως διορθώνονται  άμεσα με λίγο πιο σφικτό δέσιμο.

 

Το εσωτερικό μετά από ενάμιση μήνα εντατικής χρήσης  παραμένει καθαρό λόγω της εξαιρετικής ποιότητας κατασκευής

 

Η φτέρνα είναι το μοναδικό στοιχείο σε  αυτό το μοντέλο για το οποίο κρατώ κάποιες επιφυλάξεις, μιας και βρήκα τη χρήση της λιγάκι προβληματική. Αυτό πάντως μπορεί να οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο ότι διάλεξα νούμερο μεγαλύτερο από αυτό που θα μου ταίριαζε, οπότε δεν ξέρω πόσο δίκαιος μπορεί να είμαι σε αυτή την κρίση.

 

Το τεστ σε «πολύσχοινη» διαδρομή υπήρξε επιτυχές. Το παπούτσι πρόσφερε σταθερότητα στις δύσκολες κινήσεις πάρα τις αντίξοες συνθήκες με την αφόρητη ζέστη, αλλά και σχετική άνεση με λιγότερη καταπόνηση των δαχτύλων. Λόγω της φόρμας του επίσης χωνόταν με άνεση ακόμη και σε στενές σχισμές (#4 camalot).

 

Ένα τελευταίο στοιχείο που θα πρέπει να αναφερθεί έχει να κάνει με την αντοχή της σόλας του η οποία μετά από ενάμιση μήνα συχνής χρήσης (4-5 ημέρες την βδομάδα), έχει φθαρεί κατά το ήμισυ στο αριστερό  που συνήθως φθείρονται πρώτα τα παπούτσια μου. Η φθορά αυτή ίσως να φανεί σε κάποιον υπερβολική, αλλά δεν είναι. Ανάμεσα στα άλλα (συχνότητα, ένταση, τερέν, κλπ) θα πρέπει να υπολογιστεί και ο παράγοντας της ζέστης που επιτείνει γενικά τη φθορά μιας σόλας.

 

Vapor V ένας εξαιρετικός allarounder!

 

Συμπερασματικά, το Vapor V θα έλεγα ότι είναι ένα από τα καλύτερα «allarounder» που μπορεί να βρει κανείς στην αγορά. Από το απλό bouldering μέχρι την αναρρίχηση σε μεγάλη ορθοπλαγιά και από το μάρμαρο μέχρι τα σταλακτιτικά το παπούτσι προσφέρει εξαιρετική απόδοση και το κυριότερο …μπορεί να ταιριάξει και στα πιο δύσκολα πόδια!

 

Ευχαριστούμε την εταιρεία POLO επίσημο εισαγωγέα SCARPA που προσέφερε τα παπούτσια για το τεστ. 

Γιώργος Βουτυρόπουλος

Γεννήθηκε το 1969 και σκαρφαλώνει στα βουνά από τα 16 του. Έχει καταφέρει σημαντικές αναρριχήσεις σε διαδρομές βράχου,  πάγου και μικτού πεδίου στα βουνά της Ελλάδας, στις Άλπεις, Δολομίτες, Γερμανία, Βρετανία, Νορβηγία. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε ορειβατικές αποστολές σε βουνά μεγάλου υψομέτρου, στο Περού-Άνδεις,  Αφρική-Κένυα, στο Νεπάλ, Θιβέτ, Πακιστάν, Ινδία, Κιργιστάν.  Είναι ομοσπονδιακός εκπαιδευτής ορειβασίας και οδηγός βουνού από το 1993,  συν-συγγραφέας των εγχειριδίων ορειβασίας, η Τέχνη του Βουνού (2010, 2011) και Ορεινή Πεζοπορία (2012). 

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ