Αρχική>Άρθρα>Editorial>Τρέξτε στο Barkley με το Advendure!


Τρέξτε στο Barkley με το Advendure!

Από το πρώτο κιόλας editorial του Advendure, είχαμε επισημάνει την διάθεση μας να ασχοληθούμε ως θεματολογία τόσο με την Υπεραντοχή (Εndurance) όσο και με την Περιπέτεια (Adventure), λέξεις από την σύνθεση των οποίων προκύπτει άλλωστε και το logo μας. Ταυτόχρονα προσπαθούμε τα τελευταία δυο χρόνια με τις διεθνείς συνεργασίες μας (UTWT®, μεγάλοι αγώνες του εξωτερικού) να διευκολύνουμε έλληνες αθλητές και αθλήτριες να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε διεθνείς αγώνες ultra-trail και να γευτούν και αυτή την συναρπαστική εμπειρία του να αγωνίζεσαι  σε κάποιες όμορφες περιοχές του πλανήτη μας, σε περιβάλλον και κουλτούρα διαφορετική μαζί με χιλιάδες συναθλητές από κάθε χώρα του κόσμου. Το κομμάτι λοιπόν της Υπεραντοχής το “δουλεύουμε” ήδη, με πρώτες επιτυχίες τα πακέτα για το Salomon Cappadocia Ultra-Trail και το Mozart100 στο Salzburg, ενώ έπονται κι άλλοι αγωνιστικοί “πειρασμοί” για τους φίλους αναγνώστες μας. Τι γίνεται όμως με το κομμάτι της Περιπέτειας; Και πως θα μπορούσαμε να καλύψουμε και Έλληνες αθλητές που αναζητούν κάτι extreme;

Στο κομμάτι της Περιπέτειας τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα, μιας και αυτό που θα μπορούσαμε να κυνηγήσουμε δεν μπορεί να είναι μεμονωμένη προσπάθεια, ούτε θα αφορά πολύ κόσμο. Ευτυχώς, υπάρχει ένας ωραίος “τρελός" σε μια γωνιά του πλανήτη μας, που κάθε χρόνο διοργανώνει ένα αγώνα επικών διαστάσεων ο οποίος είναι ο ορισμός της - αγωνιστικής τουλάχιστον - περιπέτειας. Είναι ο Gary Cantrell, κατά κόσμον Lazarus Lake και το περίφημο Barkley Marathons!

 

Η αλήθεια είναι ότι το να συνεργαστούμε με τον Gary δεν ήταν κάτι ιδιαίτερα δύσκολο. Καταρχάς πάντα ψάχνει “Παρθένες ψυχές” για θυσία στον βωμό των 5 αδυσώπητων κύκλων των 20 μιλίων που συνθέτουν το πιο εξωφρενικό και δύσκολο 100 miler στον πλανήτη (ίσως και σε ολόκληρο το σύμπαν!), και δεύτερον ενθουσιάστηκε όταν άκουσε ότι κάνουμε προσπάθεια να έχουμε για πρώτη φορά έναν Έλληνα να τρέχει στο Barkley. Όπως μας δήλωσε: “Είμαι χαρούμενος όταν βλέπω ότι αυτό το όμορφο “τέρας” που δημιουργήσαμε έχει πλέον αποκτήσει φίλους σε κάθε μεριά του πλανήτη. Θαυμάζω την Ελληνική ιστορία, η οποία είναι γεμάτη από εξερευνήσεις και μεγάλα κατορθώματα, ενώ φημίζεστε σαν λαός για το πνεύμα περιπέτειας και  αναζήτησης που έχετε. Εδώ όμως έχουμε να κάνουμε με τον αγώνα που “τρώει τα παιδιά του” και με χαρά θα ήθελα να δω κάποιον Έλληνα να είναι RTC (Refuse to Continue)! ”

 Η συνεργασία του Gary Cantrell με το Advendure θα φέρει τον πρώτο Έλληνα στο Barkley!Η συνεργασία του Gary Cantrell με το Advendure θα φέρει τον πρώτο Έλληνα στο Barkley!

 

Στην συνεργασία μας βοήθησαν φυσικά και οι συνεχείς αναφορές με αρθρογραφία που κάθε χρονιά κάνουμε στον αγώνα, από την πρώτη κιόλας χρονιά μας σαν Advendure αλλά και παλιότερα στα πλαίσια του Adventure Zone (a-z).

 

Φυσικά σε έναν αγώνα με τέτοια χαρακτηριστικά δυσκολίας και περιπέτειας, με λίγες συμμετοχές (μέχρι 40 αθλητές), με σχεδόν 100% εγκαταλείψεις κάθε χρονιά και μόνο 18 ανθρώπους να το έχουν τερματίσει από το 1986 που ξεκίνησε, αλλά και λόγω του ότι δεν είναι φυσικά ένας αγώνας μεγάλος με χορηγούς και την οικονομική δύναμη των μεγάλων ultra-trails, δεν θα μπορούσαμε να έχουμε μαζικό πακέτο συμμετοχής όπως στo Cappadocia Ultra-Trail ή στο Mozart100.  Συνεπώς θα στείλουμε σε συνεργασία με την διοργάνωση ΕΝΑΝ Έλληνα αθλητή ή αθλήτρια, για να συμμετάσχει στο Barkley Marathons 2019!

 

Σκεφτήκαμε πολύ το πώς θα επιλεγεί αυτός ο αθλητής ή αθλήτρια. Καταλήξαμε λοιπόν ότι θα θέλαμε να στείλουμε αυτόν που θα έχει το μεγαλύτερο πάθος, αλλά φυσικά και την ικανότητα να ανταπεξέλθει όσο μπορεί στις συνθήκες του απάνθρωπου αγώνα στα δάση του Frozen Head State Park στο Tennessee των Ηνωμένων Πολιτειών. Επίσης, θα θέλαμε να είναι ικανός να μας μεταφέρει με ένα κείμενο του την ιστορία που έζησε και τα βιώματα που αποτυπώθηκαν μέσα του.

 

 

Γι’ αυτούς τους λόγους, ο κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να μας στείλει από σήμερα 01/04/2018 και μέχρι τις 30/06/2018, ένα εκτενές βιογραφικό του στην διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , το οποίο θα συνοδεύεται από ένα κείμενο με τους λόγους που θέλει τόσο πολύ να “ταπεινωθεί” στο Barkley. Η επιλογή του τυχερού (ή άτυχου, όπως θέλει το παίρνει κανείς!) θα γίνει από το Advendure και το όνομα του θα δημοσιευθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου 2018.

 

Το πακέτο που σχεδιάσαμε μαζί με τον Gary Cantrell για τον τυχερό Έλληνα αθλητή περιλαμβάνει:

 

- Τα έξοδα μεταφοράς στο Tennessee, που βρίσκεται και η έδρα του αγώνα

- Την συμμετοχή στον αγώνα, αν και τα 1,60 δολάρια που είναι το κόστος είναι το μικρότερο από τα έξοδα που καλείται να κάνει κάποιος για να τρέξει στο Barkley

- Την φιλοξενία, η οποία θα είναι έκπληξη και την αναλαμβάνει προσωπικά ο Gary! Αυτό βέβαια δεν μπορούμε να ξέρουμε αν είναι καλό ή κακό!

- Ένα συλλεκτικό αντίτυπο με υπογραφή του Gary Cantrell, από το κάθε βιβλίο από τα εννιά που είναι τοποθετημένα αντί σήμανσης σε χαρακτηριστικά σημεία της διαδρομής από τα οποία ο δρομέας πρέπει να σκίσει μια σελίδα σε κάθε κύκλο και να την επιστρέψει στο τέλος του κύκλου στον διοργανωτή ώστε να αποδείξει το πέρασμα του από τον κύκλο. Ο τίτλος των βιβλίων άλλωστε δίνει με χιουμοριστικό τρόπο το τι τραβάει ο αθλητής στο Barkley: (All Fall Down, Sin and its Consequences, Fatal Terrain, Journey into Darkness, Next Week Will Be Better κτλ.) 

- Μια ξενάγηση στα υπόγεια και το εσωτερικό της περίφημης φυλακής Brushy Mountain State Penitentiary, από την οποία απέδρασε ο James Earl Ray (δολοφόνος του Martin Luther King Jr.), η πορεία του οποίου αποτέλεσε μέχρι να συλληφθεί μέσα στα δάση της περιοχής την έμπνευση για την δημιουργία του αγώνα.

- Ένα μεταγωνιστικό γεύμα με ψητό κοτόπουλο Barkley, το οποίο έδωσε και το όνομα του αγώνα, μαζί φυσικά με τον Gary Cantrell.

- Πλήρη αγωνιστικό εξοπλισμό για την συμμετοχή στον αγώνα, με τα logo του Advendure και του Barkley Marathons.

 Ένας "τυχερός" θα απολαύσει την γοητεία του Barkley!Ένας "τυχερός" θα απολαύσει την γοητεία του Barkley!

 

Κανένας δεν τερμάτισε φέτος στο Barkley. Σπάνια άλλωστε συμβαίνει κάτι τέτοιο. Θέλουμε όμως πολύ να το προσπαθήσει και ένας Έλληνας που το λένε τα κότσια και η καρδιά του. Και τα προσφέρουμε με την συνεργασία μας και την ευγενική προσφορά της διοργάνωσης.

 

Για όλους μας εκείνο το Σαββατοκύριακο θα είναι ένα συνηθισμένο Σαββατοκύριακο της Άνοιξης του 2019. Για εκείνον ή εκείνη όμως όχι. Άλλωστε όπως λέει και ο Gary Cantrell:

 

"No matter how bad your life is you're probably not running the Barkley Marathon this weekend. Spare a thought for those fools!"

 

Περιμένουμε τα e-mail σας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. !

 

Δημήτρης Τρουπής


ΥΓ .. Η παράδοση του Πρωταπριλιάτικου ψέματος καλά κρατεί για το Advendure! Φέτος θελήσαμε να σας ταξιδέψουμε πολύ μακριά, στο Tennessee των  ΗΠΑ και τον πιο τρελό και δύσκολο αγώνα ultra-trail στον πλανήτη, το Barkley! Ελπίζουμε να σας διασκέδασε το ψέμα μας! Παρόλα αυτά, ελπίζουμε σύντομα να δούμε όντως και κάποιον Έλληνα “τυχερό” να δοκιμάζει να δαμάσει το θηρίο που έχει εμπνευστεί ο Lazarus Lake! Και του χρόνου λοιπόν και καλό μήνα σε όλους τους φίλους του Advendure!


Δημήτρης Τρουπής

Γεννήθηκε στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας το 1969 και ζει στην Πάτρα τα τελευταία 30 χρόνια. Συμμετείχε στην συντακτική ομάδα του Adventure Zone από το 2009, ενώ μαζί με τον Τάκη Τσογκαράκη ίδρυσαν και "τρέχουν" το Advendure.  Παθιάζεται με τους αγώνες ορεινού τρεξίματος, υπεραντοχής και  περιπέτειας. Έχει πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε αγώνες ορεινού τρεξίματος όλων των αποστάσεων, με έμφαση στους αγώνες ultra trail.  Θεωρεί ότι το τρέξιμο στην φύση μας βοηθά να ενισχύσουμε την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση μας.

Website: www.advendure.com

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

 • Συναισθήματα, Συγκίνηση και Εικόνες από το Rodopi ...

  Δημήτριος Μωραΐτης, 21/05/2018 16:30
  Εύγε Ηλία πάρα πολύ ωραίο κείμενο, να είσαι γερός να τρέχεις σε αγώνες και να διαβάζουμε τις περιγραφές σου Δημήτρης Μωραΐτης
   
 • Sifnos Trail Race 2018: Το διπλό πρόσωπο του Ιανο ...

  Δημήτρης Τρουπής, 11/05/2018 16:15
  Καλησπέρα Αντώνη, Ναι, μάλλον έχεις δίκιο για την ώρα έναρξης .. η πρώτη χρονιά φέρνει συνήθως τα δεδομένα στα οποία καταλήγει κάθε διοργάνωση.για τις επόμενες χρονιές και οι μέσοι όροι τερματισμού δείχνουν αυτό που λες.. Σε ευχαριστώ πολύ για τα κα ...

  Ολόκληρο...

   
 • 100 miles of Istria 2018: Το δικό μου “τζελάκι"!

  Μάνος Κυριακάκης, 06/05/2018 08:03
  Μπραβο Δραγανα μου, μεσα σε ολα με ψυχη και σωμα ! Αξια
   
 • Απώλειες αθλητών, η άλλη όψη του νομίσματος...

  Αγγελος Φραγκουλης, 03/05/2018 04:19
  ....... απο προσωπικη ζοφερη εμπειρια στον χειμερινο ενιππεα του 2008 που επαθε εγκεφαλικο η συντροφος της ζωης μου... θα ηθελα να προτρεψω σον καθε διοργανωτη αγωνων βουνου τα σωστικα συνεργεια να "κατεβαινουν" και οχι να "ανεβαινουν"... διοτι στην ...

  Ολόκληρο...

   
 • Ursa Trail 100: Νέος αγώνας βουνού 100 χλμ στο Μέ ...

  Τάκης Τσογκαράκης, 01/05/2018 06:55
  Καλημέρα σε όλους Απλά να επισημάνω ότι το όριο του 155 δείκτη δυσκολίας θα ισχύει από το 2019. Διαβάστε και το σχετικό άρθρο από επίσημη ανακοίνωση της ITRA που αφορούσε στις αλλαγές των κανονισμών: http://www.advendure.com/index.php/agonizomai/kan ...

  Ολόκληρο...

FOLLOW US

Facebook Twitter YouTube RSS Flickr

FORUM

  • Σακίδιο Trail Running Kalenji 10 L. - Παρουσίαση (4 Δημοσιεύσεις)
  • Καλημέρα. Ο JohnLux δεν το πουλάει, το παρουσίασε για τα μέλη του Φόρουμ και εγώ στη συνέχεια έγραψα την γνώμη μου μιας και είμαι πρόσφατος κάτοχος.Όσο για τους ασκούς ναι, παίρνει μπροστά 2 των 500ml
  • flaming arrow
  • 28/05/2018 11:52
  • θηκη μπατον (2 Δημοσιεύσεις)
  • https://www.sport-conrad.com/ Το βρήκα εκεί πριν λίγους μήνες. Το σαϊτ είναι αξιοπιστο, το αγόρασα και σε λίγες μέρες ήρθε. Το πρόβλημα είναι ότι τώρα που μπήκα για να στείλω το ακριβές link δεν το β
  • kdiav
  • 17/05/2018 22:01
  • Ανάβαση/Διάσχιση στα Λάμπεια Όρη (1 Δημοσιεύσεις)
  • Τα Λάμπεια όρη ή όρος Λάμπεια ή όρος Λάμπειο ή Αστράς αποτελούν διακλάδωση και βουνοκορφή του Ερυμάνθου, που βρίσκεται στην Πελοπόννησο, και ανήκουν διοικητικά στην Ηλεία. Η ψηλότερη κορυφή του είναι
  • JohnLux
  • 17/05/2018 09:03

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Remi Bonnet η Ida Nilsson μεγάλοι νικητές σ…

Ο Remi Bonnet η Ida Nilsson μεγάλοι νικητές στο Zegama Aizkorri 2018!

Για το Zegama Aizkorri δεν χρειάζονται πλέον πολλές συστάσεις. Μέσα από την  εξέλιξη του όλα αυτά τα χρόνια έχει χτίσει την αδιαμφισβήτητη αίγλη ενός από τους δημοφιλέστε...

Advendure © 2001-2018

Είσοδος or Εγγραφή

Εγγραφή

User Registration