Αρχική>Άρθρα>Editorial>"Απόψεις" - Μια νέα στήλη στο Advendure!


"Απόψεις" - Μια νέα στήλη στο Advendure!

Ένας βασικός στόχος που θέσαμε όταν ξεκινήσαμε το Advendure ήταν να μοιραστούμε ιδέες, προτάσεις και προβληματισμούς μαζί σας αλλά ταυτόχρονα θέλαμε να κάνουμε γνωστούς στο σύνολο και τους δικούς σας προβληματισμούς, σε ένα χωνευτήρι ιδεών και βιωμάτων που θα βοηθήσει στο να προχωρήσει η κοινότητα του ορεινού τρεξίματος ένα βήμα πιο πέρα. Ο καιρός πλέον ωρίμασε και έτσι ξεκινάμε άμεσα – σε πιλοτική μορφή αρχικά – μια νέα στήλη που λέγεται "Απόψεις", η οποία θα φιλοξενεί δικά σας άρθρα μέσα από μια διαδικασία αναζήτησης και δημοσίευσης εξαιρετικών ιδεών και τοποθετήσεων πάνω σε ζητήματα που προβληματίζουν έντονα την κοινότητα μας, όχι μόνο στην χώρα μας αλλά και διεθνώς.

Σε τακτικά χρονικά διαστήματα θα ανακοινώνουμε ένα θέμα, πάνω στο οποίο θα σας καλούμε να γράψετε και να μας στείλετε ένα άρθρο σας, δίνοντας ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ώστε να το ολοκληρώσετε. Τα θέματα θα αποτελούν ζητήματα γενικότερου προβληματισμού για το ορεινό τρέξιμο και τις υπεραποστάσεις, τα οποία έχουμε εντοπίσει ότι μας απασχολούν όλους, τόσο με την καθημερινή μας τριβή με διοργανωτές, εταιρείες και αθλητές όσο και από τις συζητήσεις που γίνονται μέσα στην κοινότητα μας. Κάθε φορά η συντακτική ομάδα θα επιλέγει το καλύτερο και πιο εμπνευσμένο άρθρο το οποίο θα δημοσιεύεται ως κύριο – προτεινόμενο άρθρο στην ιστοσελίδα, ενώ ο συγγραφέας του θα επιβραβεύεται με κάποιο σημαντικό δώρο. Το δεύτερο και τρίτο καλύτερο άρθρο – πάντα κατά την γνώμη της συντακτικής ομάδας του Advendure – εκτός της μόνιμης δημοσίευσης στην αντίστοιχη στήλη, θα κερδίζει και μια τεχνική μπλούζα με τα διακριτικά του site. Οι λόγοι που μας οδήγησαν στην νέα αυτή στήλη είναι ιδιαίτερα σημαντικοί. Καταρχάς όπως προανέφερα στον πρόλογο του σημερινού editorial θέλαμε από το ξεκίνημα κιόλας του Advendure να παρέχουμε ένα δημόσιο βήμα στην κοινότητα του ορεινού τρεξίματος, ώστε να μπορεί να εκφραστεί αρθρογραφώντας πάνω σε σημαντικά ζητήματα του χώρου, για τα οποία πρέπει να ξεκινήσει μια σοβαρή κουβέντα από την κοινότητα. Θέλουμε σοβαρές αναλύσεις, οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε βελτίωση της εμπειρίας που ζούμε όσοι συμμετέχουμε στο ορεινό τρέξιμο.


Θέλουμε επίσης να αναδείξουμε μια ομάδα δρομέων που έχει ταλέντο ΚΑΙ στο γράψιμο και ωραίες ιδέες σχετικά με τα θέματα που μας απασχολούν! Μια καινοτόμα ιδέα ή ένα εμπνευσμένο γράψιμο “χάνεται” στα πλαίσια ενός forum, ενώ ενισχύεται και πολλαπλασιάζεται ως άρθρο!


Επίσης, επιδίωξη μας είναι να φέρουμε ακόμη πιο κοντά τους διοργανωτές, τις εταιρείες του χώρου και όσους εμπλέκονται στο ορεινό τρέξιμο με τους αθλητές, και ιδιαίτερα αυτούς που προβληματίζονται γύρω από το μέλλον του αθλήματος και δεν είχαν βήμα για να εκφράσουν τις ιδέες τους. Η θεσμοθέτηση κάποιων βραβείων δίνει ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο στο εγχείρημα και επιβραβεύει τόσο αυτούς που έχουν πρωτότυπες ιδέες όσο και αυτούς που ίσως υιοθετήσουν κάποιες και κλιθούν να τις εφαρμόσουν.


Τέλος, ένας ακόμη λόγος είναι και ότι σε όλους μας αρέσει να διαβάζουμε όμορφες ιστορίες και ωραίες τοποθετήσεις που έχουν να κάνουν με το ορεινό τρέξιμο, την φύση, την αγωνιστική προσπάθεια και τα μονοπάτια στα βουνά!


Ξεκινάμε λοιπόν με το πρώτο θέμα για το οποίο σας ζητάμε να στείλετε τα άρθρα σας, και αποτελεί έναν γενικότερο προβληματισμό που ακούμε συχνά:


Το ορεινό τρέξιμο γίνεται όλο και πιο ανταγωνιστικό με πολλούς αγώνες, χιλιάδες αθλητές και όλο και μεγαλύτερα έπαθλα. Πιστεύετε ότι η παράμετρος του έντονου συναγωνισμού και των πολλών αγώνων “χαλάει” την απλή έννοια του "τρέχω στην φύση γιατί απλά μου αρέσει", για την υγεία μου και για την ψυχική ευεξία που μου προσφέρει;


Μπορείτε να στείλετε τα κείμενα σας σε μορφή word και τα οποία δεν πρέπει να ξεπερνούν τις 2.000 λέξεις, μαζί ίσως με κάποιες φωτογραφίες που θέλετε να συμπεριλάβουμε, στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , από σήμερα έως και τις 31/03/2014.


Αμέσως μετά την ημερομηνία αυτή, η συντακτική ομάδα του Advendure θα επιλέξει τα τρία καλύτερα άρθρα, με το καλύτερο να επιβραβεύεται με ένα σημαντικό δώρο αλλά και την δημοσίευση του ως προτεινόμενο κύριο άρθρο της ιστοσελίδας, ενώ οι συγγραφείς των άλλων δυο θα κερδίσουν από μια τεχνική μπλούζα του Advendure. Και τα τρία άρθρα θα έχουν μόνιμη παρουσία στην στήλη "Απόψεις", ώστε να μπορεί ο αναγνώστης να τα διαβάσει ανά πάσα στιγμή στο μέλλον ή να σχολιάσει αυτά που προτείνονται. Θα δημιουργηθεί με αυτόν τον τρόπο μια “ψηφιακή βιβλιοθήκη” με αρθρογραφία πάνω στους βασικούς προβληματισμούς που υπάρχουν σε σχέση με το ορεινό τρέξιμο ή και τις υπεραποστάσεις.


Ταυτόχρονα, επιδιώκουμε να δώσουμε ώθηση στους φίλους που θέλουν να γράφουν έχοντας ή δημιουργώντας δικά τους blog. Αυτό θα γίνει δίνοντας την δυνατότητα στους αρθρογράφους των τριών επιλεγμένων άρθρων που φιλοξενούνται μόνιμα στην στήλη - αλλά ταυτόχρονα έχουν και δικό τους blog που δημοσιεύεται το άρθρο - να ενσωματώσουν ένα ειδικά σχεδιασμένο banner του Advendure στο blog τους που θα αναφέρει εκτός του λογότυπου μας, το ότι συμμετέχουν στην στήλη με το άρθρο τους!


Το πρώτο μεγάλο δώρο για την πιλοτική εφαρμογή της νέας στήλης και διαδικασίας έρχεται από το Μέτσοβο και τον Νίκο Καλοφύρη, ο οποίος είναι πάντα πρόθυμος να βοηθήσει σε θέματα που αναδεικνύουν το ορεινό τρέξιμο. Ο συγγραφέας του καλύτερου άρθρου με βάση την επιλογή μας θα κερδίσει μια συμμετοχή δωρεάν στον αγώνα “Στα Χνάρια της Αρκούδας 2014” την 1η Ιουνίου 2014, ενώ θα έχει και μια (1) δωρεάν διανυκτέρευση το Σάββατο βράδυ πριν τον αγώνα σε ξενοδοχείο του Μετσόβου!


Μην φοβηθείτε να εκφραστείτε και να αρθρογραφήσετε, παρουσιάζοντας τις ιδέες σας και τις απόψεις σας. Το ορεινό τρέξιμο προχωράει και αναπτύσσετε με ραγδαίους ρυθμούς και η κοινότητα πρέπει και μπορεί να συζητήσει σοβαρά θέματα που μας απασχολούν όλους. Άλλωστε το ταλέντο υπάρχει όπως έχουμε διαπιστώσει από άρθρα αναγνωστών και δρομέων που έχουμε δημοσιεύσει κατά καιρούς στο Advendure. Σας δίνουμε λοιπόν το βήμα για να το εκφράσετε!


Περιμένουμε τα άρθρα σας και … καλή επιτυχία!

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Νίκο Καλοφύρη και την Οργανωτική Ομάδα του αγώνα "Στα Χνάρια της Αρκούδας" για την χορηγία τους στον πρώτο κύκλο της νέας στήλης του Advendure!Δημήτρης Τρουπής

Δημήτρης Τρουπής

Γεννήθηκε στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας το 1969 και ζει στην Πάτρα τα τελευταία 30 χρόνια. Συμμετείχε στην συντακτική ομάδα του Adventure Zone από το 2009, ενώ μαζί με τον Τάκη Τσογκαράκη ίδρυσαν και "τρέχουν" το Advendure.  Παθιάζεται με τους αγώνες ορεινού τρεξίματος, υπεραντοχής και  περιπέτειας. Έχει πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε αγώνες ορεινού τρεξίματος όλων των αποστάσεων, με έμφαση στους αγώνες ultra trail.  Θεωρεί ότι το τρέξιμο στην φύση μας βοηθά να ενισχύσουμε την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση μας.

Website: www.advendure.com

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

 • Western States Endurance Run 2018!

  Μάνος Κυριακάκης, 11/07/2018 18:11
  Μπραβο ρε Χαρη ! ωραιος, μας ταξιδεψες και μας εκανες να ζηλεψουμε ! Ευχαριστουμε.
   
 • Επικές στιγμές και ρεκόρ στον 7ο Faethon Olympus ...

  Χρήστος Κατσιρόπουλος, 11/07/2018 09:40
  Πολύ όμορφος αγώνας σε μία πλευρά του Ολύμπου διαφορετική από τις υπόλοιπες. Συγχαρητήρια στην διοργάνωση, και του χρόνου! Ακούστηκε από δρομείς που έτρεξαν τον αγώνα ότι η διαδρομή του FOM ήταν λίγο διαφορετική από τις άλλες χρονιές, υποθέτω λόγω κ ...

  Ολόκληρο...

   
 • Που πήγε η μαγεία;

  Χαρα Λειβαδιτη, 06/07/2018 12:25
  Ευχομαι να ξαναγυρίσεις στον ολυμπο χωρις αγχος και χρονους να τρεχουν την επομενη φορα και να απολαυσεις κάθε εικονα και αρωμα του βουνου ! και φωτογραφιες !πολλες φωτογραφιες ! Συγχαρητηρια για τον αθλο σου #Χαρα Λειβαδιτη
   
 • Salewa Olympus Mythical Trail: Πλησιάζει η ώρα το ...

  Τάκης Τσογκαράκης, 02/07/2018 07:54
  Γειά σου ρε Δημήτρη! Ο Μύθικαλ του 2012, ο 1ος που διοργανώθηκε και βέβαια θα μου μείνει αξέχαστος. Δεν ξεχνιούνται εύκολα αυτές οι στιγμές, αυτές οι εμπειρίες!
   
 • 10.000 χιλιόμετρα για 100 μίλια – Συνέντευξη με τ ...

  Δημήτρης Τρουπής, 15/06/2018 15:11
  Καλησπέρα Δημήτρη, Το χρονικό όριο είναι στις 30 ώρες. Κομβικό σημείο είναι επίσης οι 24 ώρες αφού εκεί αλλάζει και το χρώμα του buckle που παίρνει ο αθλητής που τερματίζει...(α σημένιο κάτω από τις 24, χάλκινο από 24 - 30) ... ;-)

FOLLOW US

Facebook Twitter YouTube RSS Flickr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

To Advendure στα μονοπάτια του ηφαιστείου της…

To Advendure στα μονοπάτια του ηφαιστείου της Αίτνας! Συνέντευξη με τον κ. Alfio Mazza!

Το φετινό καλοκαίρι προμηνύεται «εκρηκτικό» για το ορεινό τρέξιμο καθώς το Advendure ετοιμάζεται να λάβει μέρος σε έναν μοναδικό στο είδος του ορεινό αγώνα στην καρδιά το...

Advendure © 2001-2018

Είσοδος or Εγγραφή

Εγγραφή

User Registration