Τραγική κατάληξη στο φιλόδοξο project της Dynafit στα Ιμαλάια.

Τραγική κατάληξη είχε το φιλόδοξο project τριών αθλητών ski extreme της εταιρείας Dynafit στα Ιμαλάια. Το απόγευμα της 23/9/2014 o  Γερμανός Basti Haag (36) γνωστός για αναβάσεις ταχύτητας σε βουνά μεγάλου υψομέτρου και ο Ιταλός Andrea Zambaldi (32) εμπορικός manager της Dynafit-Salewa, χάθηκαν σε χιονοστιβάδα στα 7.900 μ. στο Shisha Pangma. Προσπαθούσαν να ανέβουν για δεύτερη φορά στη φορτωμένη με ασταθές χιόνι κορυφή.

Το αρχικό πλάνο Double 8 περιλάμβανε αναβάσεις ταχύτητας με «δίκαια μέσα» στους δυο  γίγαντες του Θιβέτ, το Shisha Pangma (8.013μ.) και το Cho Oyu (8.201μ.), σε διάστημα μόλις μιας εβδομάδας. Χωρίς καμία υποστήριξη, με τις καταβάσεις να γίνονται με σκι και τη πρόσβαση να γίνεται με τα πόδια ή με ποδήλατο!

 

Μαζί με την ομάδα της Dynafit  στη δεύτερη αυτή προσπάθεια ήταν και ο γνωστός Ελβετός αλπινιστής Ueli Steck (38) που ειδικεύεται στις γρήγορες και δύσκολες αναβάσεις,  ο οποίος τη κρίσιμη στιγμή προηγούταν μερικές δεκάδες μέτρα, με τον τρίτο της ομάδας τον Γερμανό Benedikt Böhm (37).  Οι προσπάθειες τους να βρουν τους συντρόφους τους δυστυχώς δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα.

 

Ας σημειωθεί, ότι στην αποστολή αυτή συμμετείχαν και δυο δικά μας παιδιά ο Ηλίας Λέφας σαν φωτογράφος και ο Χρήστος Τσούτσιας σαν κινηματογραφιστής, που ευτυχώς δεν είχαν άμεση εμπλοκή με το τραγικό συμβάν. 

 

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ