6οι Ορεινοί Αγώνες Νότιας Δίκτης: Μεταγωνιστικό Δελτίο Τύπου - Αποτελέσματα

28 Νοε 2017

 

Έπεσε η αυλαία για άλλη μια χρονιά – έκτη συνεχόμενη - των ορεινών αγώνων της Νότιας Δίκτης . Με απίθανο καιρό αλλά και διάθεση,  πλήθος αθλητών από κάθε γωνιά της Κρήτης αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας έτρεξαν περιπλανήθηκαν και «δοκιμάστηκαν» σε ένα  από τα ωραία δάση και μονοπάτια της Κρήτης σε αυτή την άγνωστη πλευρά των Λασιθιώτικων βουνών( Ορη Δίκτης) . Η διαδρομή πιο ορεινή και πιο δύσκολη και τεχνική σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια , αφού περιλάμβανε περισσότερα χιλιόμετρα σε μονοπάτι και γενικά πιο πολύ ανάβαση. Ο μεγάλος αγώνας που πληροί και τα κριτήρια για συμμετοχή στον Olympus Marathon , μπορεί δίκαια να χαρακτηριστεί ενας από τους πιο απαιτητικούς αλλά και πιο όμορφους στο είδος του.

Πραγματοποιήθηκαν ο αγώνας 7 χλμ και ±370 μ θετικής-αρνητικής αναβασης και 21,5 χλμ και ±1400 μ θετικής-αρνητικής αναβασης καθώς επίσης και ο αγώνας για τα παιδιά δημοτικού περίπου 700 μ .

 

Στο αγωνιστικό μέρος στον μεγάλο αγώνα των 21.5 χλμ   στη γενική κατηγορία ανδρών μεγάλος  νικητής ήταν ο Φώτης Ματσίγκος της ARKALOS TRT με τον εκπληκτικό χρόνο των 2 ωρών 18  λ & 42 δ 2ος ο  Μίλτος Καμπιτάκης του ΟΦΗ από την Αγία Βαρβάρα με χρόνο 2 ώρες 19 λ 19 δευτ , και 3ος ο Μανόλης Σηφάκης της Αφορδακός team με χρόνο 2 ώρες 21 λ 48 δευτ . Στην γενική κατηγορία γυναικών 1η η Trilling Julia Maria  με χρόνο 2 ώρες 53 λ. 39 δευτ. 2η Τσίπα Μαριέλα  του ΣΔΥ Ρεθύμνου με χρόνο 2 ώρες 57 λ. 52 δευτ και τρίτη την Φουρναράκη Ειρήνη  με χρόνο 2 ώρες 58 λ. 56 δευτ

 

 

Στον μικρό αγώνα των 7 χλμ στη γενική κατηγορία ανδρών νικητής ήταν ο Καμπιτάκης Νίκος του ΟΦΗ από την Αγία Βαρβάρα με χρόνο  35 λ, 2ος ο 17χρονος! Βαρδάκης Μάνος  του ΓΑΣ Ιεράπετρας με χρόνο 36 λ 35 δευτ και τρίτο τον Παπαδογιαννάκη Δημήτρη απο Ηράκλειο Mikrojim   με χρόνο 37 λ 07 δευτ. Στην γενική κατηγορία γυναικών 1η η Χαζηράκη Ελένη της ARKALOS TRT  με χρόνο 41 λ. 41 δευτ. 2η Μπάναχ Όλγα με χρόνο 42 λ. 16 δευτ και τρίτη την Παπαδάκη Αθηνά  της ARKALOS TRT  με χρόνο  45 λ. 47 δευτ.

 

Στον αγώνα 700 μ των παιδιών 1Ος ο Μπουιζα Γιώργος από Αμιρά   2ος ο Κωστίνος Κων/νος από Επάνω Χωριό Ιεραπετρα και 3ος ο Οικονομάκης Σάββας από  Καβούσι Ιεράπετρας ,ενώ στα κορίτσια 1η ήταν η Βραβορίτη Αλεξάνδρα από Ρέθυμνο 2η Νάσκα Κωνσταντίνα από Συκολόγο  και 3η η Κωστίνου Ζωή από Επάνω Χωριό Ιεράπετρας.

 

Συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους όσους διακρίθηκαν σε αυτούς τους αγώνες αλλά και σε αυτούς που κατάφεραν καταβάλλοντας  υπέρτατη προσπάθεια να τερματίσουν αυτό τον μικρό άθλο!

 

Τους αγώνες συνδιοργάνωσαν η Περιβαλλοντική-Οικολογική Πολιτιστική Ενωση Νότιας Δίκτης και η Ιερά Μητρόπολις Ιεραπύτνης & Σητείας και ήταν αφιερωμένοι στους πεσόντες και αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης.

 

Ευχαριστούμε θερμά το Σώμα Σαμαρειτών Ιεράπετρας , την Ενωση Ραδιερασιτεχνών Κρήτης και τους Εθελοντές Διασώστες Ιεράπετρας (ΕΔΙΚ) για την άριστη συνεργασία, το άψογο αποτέλεσμα, και την προθυμία τους πάντα να υποστηρίζουν τέτοιες δραστηριότητες.

 

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Μητροπολίτη Ιεραπύτνης & Σητείας Σεβασμιώτατο  Κο Κύριλλο για την πρωτοβουλία του να στηρίξει με κάθε τρόπο την προσπάθεια αυτή.

 

Επίσης ευχαριστούμε για την φιλοξενία και το πεντανόστιμο παραδοσιακό γεύμα τον Κο Μπάμπη Συγγελάκη και την Ταβέρνα Αφροδίτη στην Κάτω Σύμη , που προσέφερε δωρεάν στους συμμετέχοντες και συνοδούς.

 

Την Cretan Holidays και τον Κο Μπαντουβά για την διάθεση του λεωφορείου και την μεταφορά αθλητών από το Ηράκλειο.

 

Τον Ξενώνα akros Oreon για την φιλοξενία αθλητών.

 

Το Πλούτωνα Γκούφα και το κατάστημα Mountainclub στο Ηράκλειο για την προσφορά δώρων στους νικητές των αγώνων.

 

Τα γυμναστηρια Aridne Fitness Dance Club για την προσφορά δωρεάν προγράμματος για ενα μήνα  σε όλους τους νικητές .

 

Τον ιστότοπο για το ορεινό τρέξιμο Advendure και την Κατερίνα Κουκάκη που ήταν κοντά μας να τρέξει και να προβάλλει τους αγώνες, καθώς και τους υπόλοιπους χορηγούς επικοινωνίας Runningnews, KΡΗΤΗ TV , Radio Lasithi, ERT, Εφημερίδα 21ος Αιωνας Ιεράπετρας, και όλα τους Κρητικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους .

 

Τους χορηγούς μας Ενωση Αγροτικών Συνετερισμών Ιεράπετρας, Χρώματα Μαστοράκης Γεώργιος Ιεράπετρα,  Μιχαλοδημητράκης Οικοδομικά Υλικά Αμιράς, Μπανανοπαραγωγούς Αρβης, Ενωση Θυμάτων Βιάννου, Βλαστός Χρήστος Κρεοπωλείο Αρκαλοχώρι, Σιγανός Εμμ Φαρμακείο Γραλυγιά, Παπάζογλου Βαγγέλης Μέλι Κρήτης, Ποτοεμπορική Βιάννου, Νικηφόρου Αντώνης & Ολγα Αρτοποιεια Μύρτος Ιεράπετρας, Πηγάκης Μιχάλης Κρεοπωλειο Αρκαλοχώρι, Δουλουφάκης & Υιός οινοπαραγωγός Δαφνές Ηρακλείου ,Μαρουλάκης Νικόλαος Σουπερ Μάρκετ Μύρτος Ιεράπετρας & Πεύκος Βιάννου, Κουτεντάκης Δημήτριος Αρτοποιεια Πύργος Ασήμι, Λαμπράκης Ξυλεία Νέος Μύρτος , Ξενικάκης Καύσιμα Ιεράπετρα , Θεργιάκης Φώτης Τυροκομικά  , Ζαμπετάκης Κων/νος Φρούτα λαχανικά Ιεράπετρα, Αγροτικός Συνεταιρισμός Συκολόγου, Εθνική Αντίσταση Κρήτης.

 

Ανανεώνοντας το ραντεβού για τους 7ους Ορεινούς Αγώνες Νότιας Δίκτης και με σταθερά , την αξία του ορεινού τρεξίματος ,  το χαμόγελο στο τερματισμό και με παραμέτρους τις απίστευτες μοναδικές διαδρομές , την  φιλοξενία των συμμετεχόντων θα πραγματοποιούνται τέτοιου τύπου δραστηριότητες.

 

Ραντεβού στα μονοπάτια

Τεχνικός Υπεύθυνος Αγώνων

Νίκος Φερετζάκης

 

Αποτελέσματα

21,5χλμ

 

7 χλμ

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ